BREAKING

27.3.11

Θανατηφόρο τροχαίο στους Αγίους Αποστόλους Τρικάλων


Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 απόψε όταν ΙΧ αγροτικό όχημα Toyota, χρώματος λευκού , βγήκε από το οδόστρωμα κάτω από άγνωστες συνθήκες, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε δέντρο στην επαρχιακή οδό στους Αγίους Αποστόλους.
















Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας είναι ο Γεώργιος Καλαντζής του Νικολάου γεωπόνος κάτοικος Διαλεχτού Τρικάλων

, ηλικίας 41 ετών.


















Ο 41χρονος αφήνει πίσω του γυναίκα και 2 ανήλικες κόρες ηλικίας 7 και 10 ετών.

24.3.11

Την Κυριακή αλλάζει η ώρα





Αλλάζει από την προσεχή Κυριακή η ώρα, καθώς θα ισχύσει για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η θερινή ώρα.
Έτσι στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου 2011, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.
Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 30/10/2011, οπότε θα επανέλθει η χειμερινή ώρα
.

Η Θεσσαλία θα βλέπει ψηφιακά




Συμφωνία αναφορικά με την πορεία μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή, επετεύχθη για την από κοινού έναρξη ψηφιακής εκπομπής από την περιοχή του Θεσσαλικού κάμπου (κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι»), στις 20 Μαΐου 2011, από τους ΕΡΤ, DIGEA, Digital Union, καθώς και όσους περιφερειακούς σταθμούς είναι σε θέση να εκπέμψουν ψηφιακά. Η συμφωνία επετεύχθη κατά την τρίτη συνάντηση, που έγινε την περασμένη Παρασκευή, ομάδας εργασίας, η οποία συστάθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
Σπύρου Βούγια, με πρόεδρο τον γενικό γραμματέα Δικτύων Σωκράτη Κάτσικα.

Η ομάδα εργασίας επίσης ασχολήθηκε με το πλάνο ενημέρωσης του κοινού για την ψηφιακή μετάβαση. Οι δράσεις ενημέρωσης που θα αναληφθούν σχετικά με το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι» θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

23.3.11

Για όσους είναι γεννημένοι μέχρι το 1989...


H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε...
δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και .........μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.


Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση..


Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δενμπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους»

Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.
Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι..
Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους.. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε
> σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.
> Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;
> Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση.
> Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να
> περάσουν όλοι.. Τι φρίκη!
> Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ..

Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P>

Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.
> Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες
> την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί....>


22.3.11

Πολιορκήθηκε το γραφείο του Πολιτικού Μηχανικού στα Τρίκαλα





Ομάδα Αλβανών με χαρτιά στα χέρια «πολιόρκησε» και σήμερα σε κεντρική οδό της πόλης των Τρικάλων το γραφείο του Πολιτικού Μηχανικού που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση με πλασματικά ένσημα, με τους διαμαρτυρόμενους να καταγγέλλουν πως έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης από τον Πολιτικό Μηχανικό.





Πολιορκήθηκε το γραφείο του Πολιτικού Μηχανικού στα Τρίκαλα

Λίγο αργότερα, ένα περιπολικό της Αστυνομίας με 3 Αστυνομικούς που έφτασε στο σημείο (για άλλο λόγο), οδήγησε στην οικειοθελή απομάκρυνση των εξαγριωμένων Αλβανών, ενώ οι φωνές τους και οι διαμαρτυρίες, προκαλούσαν την συγκέντρωση περαστικών που αντιλαμβάνονταν ότι κάτι είχε συμβεί….

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγη ώρα, αλλά όλα έδειχναν πως η αναστάτωση είναι τεράστια, καθώς υπάρχουν δεκάδες Αλβανοί που ζητούν χρήματα από τον Τρικαλινό Πολιτικό Μηχανικό.

Για την υπόθεση, οι πληροφορίες του trikalanews.gr, αναφέρουν πως έχουν ενημερωθεί από τους καταγγέλλοντες όλες πλέον οι αρμόδιες Αρχές και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση από αρμόδια χείλη, καθώς γίνεται λόγος για 100 τουλάχιστον Αλβανούς και για τουλάχιστον 3.000 ένσημα…

Οικογενειακή τραγωδία στην Καλαμπάκα με πρώην αστυνομικό να εκτελεί την γυναίκα του!

Φόνος στην Καλαμπάκα με πρώην αστυνομικό να εκτελεί την γυναίκα του












Οικογενειακή τραγωδία σήμερα τα ξημερώματα στην Καλαμπάκα όπου 54χρονος πυροβόλησε την γυναίκα του στο κεφάλι μέσα στην οικία τους.

Συγκλονισμένη η κοινωνία της Καλαμπάκας από την στυγερή δολοφονία 34χρονης Πόπη Ευαγγέλου που κατάγεται από τον Δομοκό από τον 54χρονο σύζυγό της Βασίλειο Ευαγγέλου που κατάγεται από το Αγιόφυλλο.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σήμερα λίγο μετά τις 04.30 τα ξημερώματα ο συζυγοκτόνος πρώην αστυνομικός που αποστρατεύτηκε γι άγνωστους λόγους σε νεαρή ηλικία το 1997, πυροβόλησε με κυνηγητική καραμπίνα,την οποία είχε στην κατοχή του νόμιμα, μία φορά στο κεφάλι την 34χρονη γυναίκα του που κοιμότανε , στο κεφάλι μέσα στην κρεβατοκαμαρά τους , τραυματίζοντας την θανάσιμα.

Ο δράστης παρέμεινε στο χώρο της τραγωδίας και συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία κλήθηκε από τον μικρό γιο της οικογένειας και ανακρίνεται στο αστυνομικό τμήμα Καλαμπάκας.

Οι οικογένεια έχει δύο ανήλικα παιδιά 8 και 11 χρόνων.

Συγκλονισμένοι από το φονικό δήλωναν οι γείτονες του ζευγαριού κάνοντας λόγο για ένα φιλήσυχο ζευγάρι που δεν είχε δείξει σε καμία περίπτωση ότι μπορούσε να συμβεί κάτι τόσο κακό.


21.3.11

Σκάνδαλο στα Τρίκαλα, με εμπλεκόμενο γνωστό Πολιτικό Μηχανικό.




Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων αρχίζει να αποκαλύπτεται στα Τρίκαλα, με εμπλεκόμενο γνωστό Τρικαλινό Πολιτικό Μηχανικό.

για την μεγάλη οικονομική απάτη που έστησε σε βάρος 100 περίπου Αλβανών και εις βάρος του ΙΚΑ Τρικάλων.

Ο Πολιτικός Μηχανικός, εντόπιζε Αλβανούς εργάτες και ισχυριζόμενος ότι μπορεί να τους πουλήσει ένσημα, φέρεται να κατάφερε να εισπράξει τα χρήματα για την επικόλληση περίπου 3.000 ενσήμων.

Όπως αποδείχτηκε όμως στην συνέχεια, τα ένσημα αυτά ήταν … εικονικά και πλασματικά και οι Αλβανοί που εξαπατήθηκαν, εντόπισαν την απάτη και ενημέρωσαν αρμόδιες Αρχές.

2.3.11

Τρικαλινός ο αστυνομικός που έπεσε νεκρός στο μακελειό της Αθήνας


Αύριο το μεσημέρι η κηδεία του δολοφονημένου Τρικαλινού Αστυνομικού Συγκλονισμένη παραμένει η Τρικαλινή κοινωνία από τη δολοφονία του 22χρονους αστυνομικού Γεώργιου Σκυλογιάννη χθες στου Ρέντη. Ο 22χρονος που κατάγεται από το Κεφαλόβρυσο, έχασε τη ζωή του στη γνωστή πλέον αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ληστών και αστυνομικών στην οποία σκοτώθηκε ακόμη ένας 23χρονος αστυνομικός.

Αύριο το μεσημέρι, θα γίνει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Μπάρας, η κηδεία του δολοφονημένου Τρικαλινού Αστυνομικού με την σορό να μεταφέρεται σήμερα στην οικία του.


Οι πρώτες πληροφορίες για Τρικαλινό Αστυνομικό στο μακελειό της Αθήνας, ήρθαν τρεις ώρες μετά την δολοφονία και άργησε ακόμη περισσότερο η επίσημη επιβεβαίωση της ΕΛ.ΑΣ. για το δυσάρεστο μαντάτο που συγκλονίζει από χθες το βράδυ τα Τρίκαλα.

O 22χρονος Αστυνομικός, παιδί πολυμελούς οικογένειας βιοπαλαιστών των Τρικάλων, βιοπαλαιστής και ο ίδιος μέχρι την ένταξη του στην ΕΛ.ΑΣ., αναφέρεται από όλους ως ένα παιδί με πολύ φιλότιμο και από τα καλύτερα παιδιά της πόλης.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του που κλήθηκαν να μεταβούν στην Αθήνα για να φέρουν την σορό του παιδιού τους πίσω σε φέρετρο με την γαλανόλευκη αλλά και τα 4 αδέρφια του που δεν πρόλαβαν να χαρούν την επιτυχία του αδερφού τους να εξασφαλίζει ένα μεροκάμματο…

 
Copyright © 2013 www.trikalabest.blogspot.gr
Design by trikalabest |
    Twitter Facebook Google Plus Vimeo Videosmall Flickr YouTube